Surse din cadrul companiei, citate de Mediafax, au declarat joi seara ca Mustafa Aysun a demisionat de la conducerea CA, la mai putin de doua luni de la preluarea functiei.

Economist si fost bancher, Aysun a fost numit sef al Consilului de Administratie al CFR Marfa in luna februarie, cand ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anuntat noua conducere a companiei, care urmeaza sa fie privatizata.

In afara lui Aysun, restul administratorilor numiti la vremea respectiva sunt Alexandru Dragos Draghici (jurist), cu experienta managementul unor companii nationale si multinationale, Liviu Radu (inginer), Bogdan Constantinescu (economist), Dan Constantinescu (inginer), Ionut Georgescu (jurist) si Dan Belcea (economist), potrivit datelor anuntate de reprezentantii Ministerului Transporturilor. Draghici este si directorul general al companiei.

Fenechiu spunea in februarie ca noua conducere a CFR Marfa - CA si directori - nu va avea atributii directe in privatizare, dar ar trebui "sa mai repare ceea ce se mai poate repara" in activitatea companiei.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 180 milioane de euro, iar castigatorul va fi stabilit la jumatatea lunii iunie.