Noile spații de birouri ale companiei, din clădirea Multinvest Business Center 2, sunt unele dintre cele mai moderne din oraș, cu acces la o serie de facilităţi și dotări de ultimă generație.

Specialiștii Bitdefender de la Târgu Mureș se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefender BOX, fabricat în țară, la Satu Mare.

Echipa mureșeană va fi condusă de către Alexandru Trifan, Software Engineering Manager pentru Bitdefender BOX și pentru platforma software de securitate IoT, cu o experiență de 15 ani în cadrul companiei.

„Extinderea Bitdefender la Târgu Mureș reflectă potențialul imens pe care îl are acest centru universitar în formarea de talente în programare. În urmă cu cinci ani, Bitdefender a creat primul dispozitiv din lume destinat protecției gadgeturilor smart, iar noua echipă va lucra la continuarea pionieratului în acest sector, prin combaterea celor mai noi amenințări informatice la adresa dispozitivelor slab securizate care ajung în casele noastre”, spune Alexandru Trifan.

Pe lângă Bitdefender BOX, platforma software pentru securitate IoT este folosită și în parteneriate cu alte companii, un exemplu fiind producătorul american de echipamente pentru rețele Netgear, care include în routerele sale protecție pentru dispozitive smart.

Deschiderea noilor birouri din Ardeal vine în contextul în care, în ultimii cinci ani, compania a triplat echipele globale până la circa 1.650 de angajați, dintre care 1.350 lucrează în România în birourile din marile centre universitare.

Soluțiile de securitate și produsele Bitdefender sunt dezvoltate integral în România. Dintre companiile de securitate informatică, Bitdefender are cea mai mare pondere a personalului din cercetare și dezvoltare, de 50% din totalul angajaților.

În cursul anului 2019, Bitdefender are în plan și extinderea spațiilor de birouri din Iași și Cluj-Napoca, unde lucrează peste 250 de oameni.

În prezent, Bitdefender are 19 birouri în 13 țări, după deschiderea de anul trecut a unor sedii proprii în Melbourne, Australia, și Haga, Olanda.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții revoluționare de protecție împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări.

Încă din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel internațional destinate securității pentru familii și corporații și a devenit un furnizor de încredere pentru protecția terminalelor și infrastructurilor companiilor. Astăzi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente în 38% dintre soluțiile de securitate de pe piață.