Potrivit unui comunicat al companiei româneşti, echipamentele furnizate de compania americană de reţelistică Netgear vor îngloba protecţie la atacuri informatice asupra dispozitivelor smart, furnizată de Bitdefender.

Noile produse vor fi dezvoltate în România sub denumirea Netgear Armor.

"În contextul în care ameninţările informatice avansate vizează tot mai frecvent dispozitivele inteligente, parteneriatul va oferi securitate suplimentară utilizatorilor la nivelul routerului WiFi, prevenind atacuri cibernetice şi protejând datele sensibile de atacatori. Utilizatorii vor avea la dispoziţie o tehnologie avansată capabilă să detecteze dispozitivele conectate la internet (IoT) aflate în raza de acţiune a routerului şi să identifice vulnerabilităţi în timp util. Disponibilă în primă fază pe modelul Nighthawk AC2300 Smart WiFi (R7000P), tehnologia va ajunge în cursul anului, prin actualizări, şi la utilizatorii familiilor de routere Orbi Whole si Nighthawk", informează comunicatul.

Netgear este o companie globală de reţelistică. Produsele Netgear, construite în jurul unor tehnologii, precum wireless (WiFi, LTE), Ethernet, sunt vândute în 30.000 de magazine de pe glob prin intermediul a 25.000 de revânzători şi companii de telecomunicaţii. Compania, cu sediul în San Jose, California, SUA, are birouri în 25 de ţări.

În 2017, Bitdefender a semnat un parteneriat şi cu compania japoneză BBSS pentru distribuţia soluţiei de securitate pentru dispozitive smart Bitdefender Box. BBSS este o subsidiară a grupului de companii Softbank, a treia cea mai mare companie listată din Japonia, după Toyota şi Mitsubishi, cu activităţi în telecomunicaţii, comerţ online, tehnologie, servicii financiare, marketing şi media.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate - Box - ce prefigura tendinţele unei pieţe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de ameninţări cibernetice. Noua versiune a Bitdefender Box, produsă la Satu Mare, este prezentată oficial în cadrul Consumer Electronics Show de la Las Vegas, urmând să fie lansată şi în România în cursul anului 2018.

Bitdefender Box oferă un sistem avansat de protecţie a datelor personale, care avertizează asupra ameninţărilor periculoase şi blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.