Danone, cel mai mare producator mondial de iaurt, a precizat ca va plati in numerar 56,25 dolari pentru fiecare actiune WhiteWave, ceea ce reprezinta o prima de 24% comparativ cu valoarea medie inregistrata de actiunile WhiteWave in ultimele 30 de zile.

Danone va plati 9,95 miliarde de dolari pentru actiunile The WhiteWave Foods, la care se adauga datoriile si anumite pasive ale societatii americane, astfel ca valoarea totala a tranzactiei este de 12,5 miliarde de dolari.

"Acest acord va da nastere unui lider american pe piata produselor lactate proaspete si a unui din primii 15 producatori de produse alimentare din SUA. La finalul operatiunii, procentajul vanzarilor realizate de Danone in America de Nord va creste de la 12% pana la 22% din cifra de afaceri globala", a precizat grupul francez.

The WhiteWave Foods comercializeaza produse lactate bio, alternative vegetale la lapte si iaurt si produse proaspete pentru cafea sub marcile Silk, Horizon Organic si Earthbound Farm. In 2015, compania americana a realizat o cifra de afaceri de 4 miliarde de dolari.

Grupul Danone este activ in domeniile produse lactate proaspete, ape minerale imbuteliate, alimentatie pentru bebelusi si alimentatie medicala avansata. Danone Romania este lider de piata pe segmentul iaurturi. Compania are in portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspat colectat de la fermierii romani.

In 2015, Danone Romania a inregistrat venituri de peste 484 milioane lei, in crestere cu 6% fata de cele din anul precedent.