Incheierea tranzactiei ar putea fi anuntata oficial in urmatoarele doua saptamani, conform surselor Financial Times. 

Vanzarea diviziei de nutritie ar permite Danone sa iasa de pe o piata pe care a intampinat dificultati, pentru a se concentra asupra competitiei cu rivalul Nestle, in domeniul nutritiei infantile, cu care de altfel s-a aflat in discutii pentru preluarea acestui sector.

Si grupul farmaceutic american Hospira a purtat negocieri cu Danone. 

Danone a obtinut aceasta unitate in urma cumpararii companiei olandeze Royal Numico in 2007, pentru 12,3 miliarde de euro. Grupul francez a incheiat respectiva tranzactie pentru a castiga control asupra afacerii din domeniul nutritiei pentru copii a companiei din Olanda. 

Unitatea de nutritie medicala este pentru Danone cea mai mica afacere a companiei. 

De cealalta parte, Fresenius, care are o capitalizare de piata de 20,9 miliarde de euro, detine o afacere stabila in domeniul nutritiei, astfel ca preluarea diviziei Danone i-ar consolida prezenta in acest sector. 

Divizia de nutritie a adus companiei franceze un venit de 1,3 miliarde de euro anul trecut, ceea cea reprezinta 6% din veniturile totale ale grupului. 

Negocierile pentru vanzarea afacerii vin pe fondul unor conditii economice nefavorabile pentru Danone, care are o capitalizare de piata de 33,1 miliarde de euro. Compania franceza a fost afectata de ritmul incet al revenirii economiei europene, dat fiind ca grupul vinde in Europa peste un sfert din productia de lactate proaspete. 

In Romania, Danone a inregistrat anul trecut venituri de 481 milioane lei (109 milioane euro), in scadere cu 5% comparativ cu anul anterior, compania aratand ca se astepta la aceasta evolutie din cauza stagnarii consumului si a preturilor la materiile prime.