Protestatarii cer introducerea unui salariu minim de 15 dolari/ora, adica peste dublul celui actualul de 7,25 de dolari/ora oferit de cele mai multe fast-food-uri.

Jonathan Westin, directorul Fast Food Forward, grupul aflat la conducerea actiunii, a explicat ca este nevoie de aceasta marire pentru a dispune de un nivel de viata mediu intr-unul dintre orasele cele mai scumpe din lume. 

"Numerosi angajati traiesc in saracie si nu sunt capabili sa-si intretina familiile sau sa ia trenul ca sa mearga la munca", a explicat el.  

Manifestatii sunt asteptate in aceasta saptamana in orase din nordul si centrul Statelor Unite.

Pana acum participarea este totusi foarte redusa, tinand cont de faptul ca fast-food-urile din New York numara aproximativ 50.000 de angajati. 

McDonald's a subliniat intr-un comunicat ca, in general, contractele angajatilor depind de francize, care gestioneaza peste 80% dintre restaurantele sale in lume, apreciind ca angajatii "primesc salarii competitive si au acces la o serie intreaga de avantaje pentru nevoile personale".

Salariul mediu in regiunea New York este de noua dolari pe ora, dar, spre deosebire de baruri sau restaurante, angajatii fast-food-urilor nu pot conta pe bacsisuri pentru a-si suplimenta venitul lunar.