Modificarile efectuate de compania americana vin ca urmare a verificarilor mai stricte privind evitarea taxei pe companii in UE si in America de Nord.

Comisia Europeana a anuntat, anul trecut, patru anchete menite sa determine daca anumite companii au beneficiat de avantaje fiscale induse, respectiv Apple in Irlanda, Starbucks in Olanda, Fiat si Amazon in Luxemburg.

Investigatia va analiza daca Luxemburg a incalcat regulile UE in materie de ajutoare de stat, care interzic acordarea de avantaje selective de care sa beneficieze anumite companii in detrimentul altora.

CE ancheteaza din iunie 2013 practicile fiscale ale unor tari europene cu privire la marile companii. in decembrie 2014, dupa scandalul 'LuxLeaks' de evaziune fiscala masiva din partea multinationalelor care beneficiaza de un regim special de taxare in Luxemburg, Comisia a extins sistemul de colectare de informatii la toate statele UE.

De asemenea, LuxLeaks a determinat autoritatile europene sa incerce sa adopte un ansamblu de masuri pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale in Europa.