Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Republica Moldova este o destinaţie interesantă şi plină de potenţial pentru investitorii români şi am încredere deplină că din această toamnă vom vedea o intensificare a interesului investitorilor români pentru ţara vecină”, a declarat Dănuţ Andruşcă.

Subiectul principal al discuţiilor a fost procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz, care se va finaliza săptămâna viitoare, după semnarea procesului verbal de preluare.

Dănuţ Anduşcă, Ministrul Economiei, a amintit că, în domeniul energiei electrice, operatorul român de transport, Transelectrica, colaborează cu success cu ÎS Moldoelectrica, în sensul interconectării sistemelor celor două ţări. În vederea dinamizării acestei colaborări, Transelectrica intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova”, informează un comunicat al ministerului.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a vorbit și despre importanţa economică şi politică a gazoductului Ungheni-Chişinău, despre care a arătat că este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

România este deja principalul partener comercial al ţării vecine, iar volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu România a înregistrat suma de 1 miliard de dolari, doar în primele şase luni ale anului.

Ministrul român al economiei a precizat că buna cooperare din domeniul energiei ar putea fi extinsă şi în domeniul industrial, mai exact în sectorul auto, care în România are o contribuţiei majoră în economie. Această sugestie a fost primită cu interes de către omologul său, care a afirmat că în ultimul an industria automotive din Republica Moldova a cunoscut o creştere semnificativă”, mai precizează sursa citată.