Debenhams are 166 de magazine care vor continua să funcționeze, însă 50 dintre ele au fost desemnate pentru a fi închise în viitor.

Retailerul a respins, marți, ultima soluție de salvare propusă de preluare a lanțului de către Sports Direct, deținut de miliardarul Mike Ashley.

Creditorii retailerului sunt mai multe bănci din Marea Britanie și fonduri de hedging americane. Între acestea se numără Barclays, Bank of Ireland, dar și Silver Point și GoldenTree.

Această formă de administrare permite unei companii să se vândă sau să-și vândă din active, fără ca acest lucru să afecteze operațiunile companiei. Creditorii preiau afacerea, pentru a se proteja pe ei, dar și investițiile acționarilor.

Debenhams are aproximativ 25.000 de angajați. Pe lângă închiederea unor magazine, retailerul va renegocia și chiriile, pentru a reduce din cheltuieli. Până în prezent, compania nu a făcut publică lista magazinelor care urmează să fie închise.

Debenhams încercă de câțiva ani să se redreseze, după profituri în scădere și datorii care au ajuns la 622 milioane de lire sterline, în 2018. Anul trecut, grupul a raportat pierderi record de aproape jumătate de miliard de lire sterline.

Luni, compania a respins oferta făcută de omul de afaceri Mike Ashley, de preluare a afacerii pentru suma de 150 mil. lire sterline, ofertă majorată, marți dimineață, la 200 mil. lire sterline. Și aceasta din urmă a fost respinsă, pentru că miliardarul, care deține, între altele, și echipa de fotbal Newcastle United, a vrut și funcția de director executiv.