Ce diferentiaza insa femeile de barbati atunci cand vine vorba despre investitii financiare? Pur si simplu, femeile sunt lipsite de increderea de care au nevoie pentru a-si maximiza investitiile, lucru de care barbatii sunt extrem de siguri.

Femeile au tendinta de a pune pret pe sfaturile venite din partea familiei si a prietenilor, in timp ce barbatii sunt mai increzatori in propriile forte si actioneaza dupa propriile filozofii.

63% dintre femei iau decizii bazate pe sfaturile analistilor, in timp ce 57% dintre barbati apeleaza la consultanti cand vine vorba despre investitii importante.

38% dintre reprezentantele sexului slab se incred in sfaturile celor apropiati (familie, prieteni, cunostinte), in timp ce doar 19% dintre barbati fac acest lucru.

Daca ne referim la investitiile in care cel mai important factor de decizie il reprezinta propriile cunostinte, principii si capacitati, barbatii conduc acest top – 74% dintre ei au incredere in ceea ce stiu pentru a se implica in niste actiuni riscante. Doar 63% dintre femei obisnuiesc sa investeasca fara sa apeleze la terti, bazandu-se doar pe propriul fler.

Un aspect important cand vine vorba despre tranzactii financiare, bursiere etc. il reprezinta presa economica, potrivit cercetarilor realizate de Business Insider. 28% dintre barbati se orienteaza in functie de subiectele tratate in presa de specialitate, in timp ce numarul femeilor care fac acest lucru este mult mai mic: doar 16%.

Tot studiile arata ca femeile sunt mult mai ingrijorate cu privire la viitorul lor financiar decat barbatii. Asadar, femeile se ingrijoreaza mai mult, iar barbatii trec direct la atac. Femeile obisnuiesc sa-si analizeze posibilitatile, sa le cantareasca, sa se gandeasca daca au sau nu de castigat. Barbatii se situeaza la polul opus: riscul este cuvantul de ordine in ceea ce priveste investitiile lor. Actioneaza din impuls pentru ca adora sa faca acest lucru.

Cand vine vorba despre investitiile in imobiliare sau lucruri ce tin de menaj, femeile sunt mult mai cheltuitoare decat barbatii.

Interesant de notat este faptul ca pe masura ce inainteaza in varsta, toti investitorii iau hotarari mai bune. Daca ii intrebam insa care dintre sexe investeste mai bine pe masura ce capata experienta, niciunul nu renunta la mandrie si orgoliu. Barbatii raspund ca ei, femeile tin cu reprezentantele sexului slab.

Iata si infograficul realizat de Business Insider, care arata preferintele si factorii care influenteaza deciziile investitionale, in functie de sex.