Operatorul aerian a facut o comanda pentru 30 de avioane Airbus SE, in vederea cresterii capacitatii de transport.

Pierderea inainte de taxe ajustata a crescut la 212 milioane de lire sterline (274 milioane dolari) in primul semestru fiscal, de la 21 de milioane de lire in urma cu un an, a anuntat compania cu sediul in Luton, Anglia.

Analistii anticipau o pierdere de 176 de milioane de lire sterline.

Deprecierea lirei, dupa votul pro-Brexit al britanicilor din iunie 2016, a sters 82 de milioane de lire din profitul EasyJet, in timp ce venitul pe scaun a coborat cu aproape 10%. Politica de discount a erodat economiile obtinute din costurile scazute ale carburantului si a avut loc pe fondul cererii scazute pe anumite rute, dupa o serie de atacuri teroriste care au avut loc in orase si centre turistice europene.

Rezervarile pentru vara sunt mai mari decat cele de anul trecut, aratand ca cererea de zboruri ramane solida, consumatorii prioritizand cheltuielile pentru zbpruri ti vacante”, a afirmat intr-un comunicat directorul general al EasyJet, Carolyn McCall.

Ea a adaugat ca declinul preturilor va incetini, urmand ca in acest trimestru scaderea sa fie de o singura cifra.

Estimarile companiei pentru actualul an fiscal sunt conforme cu estimarile analistilor, care anticipeaza un profit inainte de taxe de circa 372 de milioane de lire sterline.