Cum vrea statul sa creeze antreprenori pe banda rulanta
Finantarea micilor afaceri cu 10.000 de euro nerambursabili de la stat, una dintre initiativele legislative ale executivului local pentru combaterea recesiunii, a fost anuntata cu entuziasm la inceputul lunii februarie, dar isi asteapta in continuare primele rezultate, scrie Business Magazin.
In conditiile in care la mai bine de o luna de la implementare nu a fost finantat niciun proiect, programul reprezinta pentru tinerii romani un dublu extemporal: un test al abilitatilor antreprenoriale, cat si un test al rabdarii. Inedit, legea a creat si un soi de portite fiscale.
Neculai Pantelimon este administratorul primei firme inregistrate la Registrul Comertului in baza legii prin care Guvernul acorda 10.000 de euro pentru tinerii intreprinzatori. Bacauanul de 24 de ani, proaspat absolvent al Facultatii de Drept si Sociologie de la Brasov, a gandit un proiect online de promovare si socializare pentru firmele din Romania.
Dupa depunerea proiectului pe site-ul agentiei pentru IMM-uri pe 22 februarie, i s-a comunicat de catre autoritati ca va primi rezultatul evaluarii in "maxim 45 de zile lucratoare de la data depunerii". La sfarsitul lunii martie, alte 500 de proiecte asteapta unda verde de la stat, insa nicio firma nu a primit vreun ban.
"A fost mai dificil la inceput pentru ca nu am avut procedurile de evaluare si verificare a proiectelor", spune Cristian Haiduc, directorul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), subliniind ca se asteapta ca primele rezultate sa fie livrate la inceputul lunii aprilie.
Pe acelasi subiect: