Adriana Oarga are 34 de ani si este contabila. Pentru ca firma din Cluj la care lucreaza repara doar produsele vandute din propriul magazin, de foarte multe ori s-a vazut nevoita sa-i refuze pe clienti.

Cand a inteles ca cererea este mare, femeii i-a venit ideea sa isi deschida propriul service:

"Este o afacere de viitor pentru ca oricand iti trebuie un laptop, un calculator si acuma si cu criza asta, poate ca nu multa lume isi cumpara si mai mult vor sa-si repare", spune Adriana Oarga.
 
Adriana are 10.000 de euro si asteapta inca pe atat de la stat ca sa-si poata dezvolta afacerea.

Ionica Ojoc are 19 ani. Nici nu a apucat sa dea bacalaureatul ca se gandeste la afacerea vietii. O moara pentru prelucrarea PET-urilor. "Vazand ca ne-au pus in scoala cosuri pentru colectarea deseurilor m-am gandit ca as putea face din asta o afacere", spune Ojoc.

A  aflat ca pe raza judetului Galati nu exista nici o fabrica de acest fel.  Asa ca a depus o cerere pentru a primi cofinantare din partea statului iar restul de bani ii va lua de la parinti.

"Planurile de afaceri se evalueaza in timp ce vin si se transmit imediat la institutiile de creditare bancara din teritoriu",
spune Dumitru Nancu vicepresedinte, AIPPIMM

Prin acest program nu se pot infiinta firme cu activitati de jocuri de noroc si pariuri, productia sau comercializarea de armament, munitii, explozibil, tutun sau alcool.