Banca elvetiana va plati circa 1,7 miliarde de dolari Departamentului de Justitie, cel putin 600 de milioane de dolari Departamentului de Servicii Financiare al Statului New York si 100 de milioane de dolari Rezervei Federale, au declarat surse apropiate situatiei. 

"Suma pare a fi mai mare decat a anticipat toata lumea. Este in avantajul bancii si al guvernului american ca disputa sa fie rezolvata", a declarat William Sharp, avocat specializat in probleme fiscale care isi desfasoara activitatea in Elvetia si Statele Unite. 

A doua mare banca elvetiana nu va fi obligata sa dezvaluie numele clientilor americani, potrivit unor surse. 

"Este o suma uriasa", a declarat Christopher Wheeler, analist la Mediobanca, adaugand ca raportul intre capitalul propriu si active va scadea probabil sub nivelul de 10% raportat la sfarsitul lunii februarie. Credit Suisse are drept obiectiv ca acest raport sa ajunga la peste 11%. 

Procuratura Statelor Unite vrea sa penalizeze si BNP Paribas cu peste 3,5 miliarde de dolari, in schimbul inchiderii unei investigatii federale si statale referitoare la afacerile bancii cu tari aflate sub embargou, precum Sudan si Iran, potrivit unor surse apropiate situatiei.