LEGO este una dintre cele mai mari companii de jucarii din lume, in special pe segmentul kit-uri de constructii in miniatura. Compania daneza a devenit ultracunoscuta in momentul in care a cumparat de la Lucas Art licentele pentru personajele si navetele spatiale din Star Wars. Din 1949 incoace, LEGO a divizat productia pe segmente de interes si de complexitate (ex: Technic, Duplo, Fabuland).

Acum trei saptamani, compania a dus din Cehia in New York o copie 100% a unei navete din Star Wars, doar ca de dimensiuni enorme (21 tone greutate) – cea mai mare jucarie LEGO construita vreodata.

Pe site-ul lego.cuusoo.com oricine isi poate face cont si poate inscribe o jucarie facuta de el care reprezinta un simbol in istorie/present. Dupa deliberari care tin cont de multe lucruri (de la design pana la success comercial), juriul alege o jucarie LEGO propusa de un fan care ajunge sip e raft si intra automat in catalogul de comenzi.

Rover-ul care exploreaza pe Marte a castigat concursul din iarna 2012 si va fi urmatorul set scos la vanzare de catre danezi. Userul cu nume Perijove (contractat chiar in proiectul real NASA) a strans cele mai multe voturi in comunitate (peste 10.000 voturi) si a castigat si votul juriului.

In filmuletul postat de LEGO pe youtube puteti sa vedeti si celelalte propuneri care si el ear putea fi bagate la un moment dat in catalogul de kit-uri. Pentru toate propunerile fanilor intrati pe lego.cuusoo.com. NU exista restrictii pentru numarul de piese, pentru idei sau pentru mecanismele folosite.