Verizon ramane, insa, interesata de participatia de 45% detinuta de partenerul Vodafone la compania mixta Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA, scrie CNBC, citata de Mediafax.

Anuntul companiei, transmis intr-un comunicat, contrazice un articol aparut pe blogul Financial Times, in care surse neidentificate afirmau ca Verizon si AT&T, principalul sau rival din SUA, lucreaza la o oferta pentru Vodafone, prin care Verizon sa preia activele americane ale grupului britanic, iar AT&T restul operatiunilor. Grupul Vodafone este evaluat la 245 miliarde de dolari.

"Orice alta varianta decat o fuziune nu este acceptabila pentru conducerea Vodafone, care priveste piata telecom din SUA ca fiind mai atractiva ca cea din Europa pe segmentul wireless", afirma Robin Bienenstock, analist la Bernstein.

Speculatiile privind o posibila tranzactie intre Verizon si Vodafone s-au intensificat incepand din ianuarie, intrucat grupul britanic analizeaza posibile optiuni pentru activele din SUA, care reprezinta circa 75% din valoarea sa.

Potrivit analistilor, participatia de 45% detinuta de Vodafone la Verizon Wireless este evaluata la aproximativ 115 miliarde de dolari.