Verizon Wireless este o companie mixta detinuta de Vodafone si Verizon Communications. In cazul in care Vodafone ar vinde, valoarea tranzactiei, printre cele mai mari din istorie, s-ar situa la 88 de miliarde de lire sterline (circa 135 de miliarde de dolari), aproape de capitalizarea de 90 de miliarde de lire a grupului.

Vodafone a avut recent o serie de discutii cu Verizon referitor la vanzarea participatiei in compania mixta, mutare care ar marca iesirea grupului de pe piata americana, potrivit Sunday Times. Discutiile au fost generale si deschise, fiind analizate mai multe optiuni, variind de la o fuziune a celor doi giganti telecom la vanzarea unei parti a pachetului de actiuni detinut de Vodafone.

Vodafone inclina insa catre iesirea de pe piata americana, unde pe parcursul ultimului deceniu a avut o relatie profitabila dar dificila cu Verizon, scrie publicatia britanica.

O tranzactie ar putea fi incheiata chiar in aceasta vara, afirma Sunday Times, citand surse din randul investitorilor, industria telecom si sectorul bancar.