"Valoarea contractelor de servicii de design, inginerie si constructii relizate anul trectut a fost de aproximativ 40 de milioane de euro. Suntem la inceputul anului si speram sa avem mai multe proiecte in 2014, de aceea estimam ca valoarea proiectelor pentru care vom furniza servicii in acest an sa fie aproximativ aceeasi cu cea de anul trecut. Exista un numar de proiecte mari care se prefigureaza pentru Romania, iar daca vom fi selectati pentru acestea, estimarea se va modifica semnificativ", a declarat pentru Mediafax Randy Tharp, managing director Epstein Architecture & Engineering.

Printre proiectele realizate de compania americana in Romania se numara o noua unitate de productie si spatii de birouri pentru firma Emerson in cadrul parcului industrial de la Cluj (28.500 metri patrati), o extindere de 2.800 metri patrati pentru fabrica Röchling Automotive din WDP Industrial Park (Arges, Romania), design structural pentru extinderea spatiilor de birouri ale companiei Baker Tilly Klitou din Bucuresti si diverse alte lucrari pentru compania Cameron la facilitatile de productie din Campina si din Ploiesti.

Unul dintre cele mai importante proiecte din acest an este realizat pentru Aversa Manufacturing din Bucuresti - master plan, relocarea si construirea unei noi facilitati de productie de 25.000 de metri patrati, incluzand turnatorie, zone de prelucrare, asamblare, testare si birouri - proiect de 15 milioane de euro. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru anul viitor, iar in noua fabrica vor lucra pana la 480 de persoane.

Epstein realizeaza arhitectura si lucrarile de inginerie pentru o producatorul spaniol de componente hidraulice Roquet in parcul industrial WDP de langa Ploiesti, proiect de 8.000 de metri patrati si unde vor fi create 100 de locuri de munca, dar si o serie de alte proiecte pentru compania Cameron.

Epstein are sediul in Chicago si birouri in Varsovia, Polonia si Romania.