Ce om modest ar cheltui 1.500 de dolari pentru un hot dog? Sau 500 milioane de dolari pentru un jet privat? Miliardarii lumii isi permit insa asemenea extravagante, de la masini in serie limitata, avioane private, bijuterii realizate de creatori celebri si pana la obiecte trasnite, scrie Business Insider.

Iata mai jos lista celor mai cool lucruri pe care banii lor le-au cumparat anul acesta:

1. Los Angeles Dodgers a fost considerata anul acesta cea mai scumpa achizitie a unei echipe de sport din lume: 2 miliarde de dolari a fost transferul. Aceasta a depasit astfel Manchester United, cumparata in 2005 de omul de afaceri Malcolm Glazer, pentru 1,47 miliarde de dolari.

2. Airbus A380 – cel mai scump avion privat cumparat vreodata. Tranzactia a platit-o printul saudit Alwaleed bin Talal, pentru 500 milioane de dolari.

3. Cea mai scumpa piesa de arta achizitionata vreodata – tabloul lui Paul Cezanne's, Jucatorii de carti. 250 milioane de dolari a platit emiratul arab din sud-vestul Asiei, Qatar pentru tabloul pictorului francez.

4. Cel mai scump apartament din orasul New York este un penthouse, pentru care un miliardar a platit de curand 90 milioane de dolari. Si acesta a fost declarat cel mai scump apartament achizitionat vreodata in NY.

5. Cel mai scump Ferrari GTO a fost cumparat in 2012 de catre un colectionar, pasionat de masini, care a platit pentru extravagantul model 35 milioane de dolari.

6. Nu doar masinile se vand, insa, la preturi fabuloase. Cea mai scumpa vioara Stradivarius a fost cumparata anul acesta pentru 16 milioane de dolari. Tot de catre un colectionar.

7. Cu totii stim ca diamantele rare ajung la preturi uriase. N-a facut exceptie nici acest diamant galben, vandut recent pentru 12,4 milioane de dolari, in cadrul unei licitatii. Suma reprezinta un record pentru acest tip de diamante.

8. Si ceasurile de firma se vand uneori la preturi cu multe zerouri in coada. Anul acesta Breguet si-a vandut cea mai scumpa piesa scoasa vreodata la licitatie: 4,7 milioane de dolari.

9. 4,34 milioane de dolari a costat anul acesta si cea mai scumpa fotografie vanduta vreodata. Andreas Gursky's a fost fotograful care a reusit sa convinga un comparator anonym sa-I plateasca fabuloasa suma pentru o imortalizare perfecta a raului Rin.

10. Cel mai scump aparat foto vandut vreodata a fost declarat de curand un Leica din 1923, un model foarte rar, de altfel. Un colectionar a platit 2,8 milioane de dolari pentru aparatul scos la o licitatie in Viena, luna trecuta.

11. Manusile celebrului boxer, Muhammad Ali, au fost vandute anul acesta pentru 1,1 milioane de dolari. Perechea respectiva, cumparata in cadrul unei licitatii de caritate de un miliardar italian, fusese purtata de Ali in urma cu 46 de ani in cadrul primei sale competitii din Las Vegas, unde a obtinut prima victorie.

12. Cel mai scump revolver vandut vreodata a fost un Colt, achizitionat pentru 997.500 de dolari, in cadrul unei licitatii.

13. Domeniul Gay.xxx a fost achizitionat in 2012 pentru suma de 500.000 dolari, fiind considerat cel mai scump domeniu de internet.

14. La categoria motociclete scumpe, intra si un Ducati GP, pentru care un pasionat a platit aproape 395.000 de dolari, fiind cel mai scump Ducati de pana acum.

15. Un chinez a platit nici mai mult, nici mai putin de 328.000 dolari pentru un porumbel de soi, din Germania. A fost cel mai scumpa achizitie a unei pasari, noteaza Business Insider.

Lista celor mai extravagante lucruri pe care si le-au permis bogatii anul acesta poate continua cu cea mai scumpa geanta Hermes (peste 200.000 dolari) ori cel mai scump meniu (meniul din Titanic, peste 120.000 de dolari). Cel mai "ieftin" obiect din topul achizitiilor fabuloase de anul acesta este cel mai scump hot dog cumparat vreodata: doar 1.500 de dolari.