Grupul a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut un profit net de 1,526 miliarde lei si vanzari de 8,343 miliarde lei.

"Al doilea trimestru indica o buna performanta operationala. In contextul unui pret favorabil al titeiului, am beneficiat de cresterea nivelului de productie si de revenirea cererii de carburanti si gaze naturale, atat in sectorul industrial, cat si comercial, in special in Romania. Pentru prima oara de la privatizare, am reusit sa crestem usor, pentru al patrulea trimestru consecutiv, debitele zilnice medii de productie ale grupului. In activitatea de explorare am inregistrat recent progrese semnificative, cu o descoperire potential semnificativa de gaze (Totea), si cu decizia de a intra intr-o noua faza a explorarii in zona de apa adanca a Marii Negre, in parteneriat cu ExxonMobil", a declarat in raportul semestrial al companiei, directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a adaugat ca masurile de eficientizare implementate au continuat sa genereze beneficii din punct de vedere al performantei operationale.

"Pretul ridicat la titei a pus presiune asupra marjelor din rafinare si marketing, ca urmare a cresterii costurilor cu consumul propriu de titei si a cererii inca reduse in activitatea de retail. Ne concentram in continuare pe finalizarea procesului de punere in functiune a celor doua unitati de generare a electricitatii in a doua parte a anului 2011. Intr-o economie romaneasca in curs de revigorare, vom continua sa punem accent pe initiativele de sporire a veniturilor si de eficientizare, pentru a sustine performanta operationala", a afirmat Mariana Gheorghe.

Pretul titeiului Ural a fost cu 42% mai mare in primul semestru al acestui an decat in aceeasi perioada a anului trecut.

EBIT-ul raportat al grupului, de 2,416 miliarde lei (578 milioane euro), a fost cu 44% peste cel din prima jumatate a anului 2010, de 1,675 miliarde lei.

Din activitatea curenta, grupul a consemnat un profit de 2,133 miliarde lei (510 milioane euro), in crestere cu 17% fata de castigul din aceeasi perioada a anului trecut, de 1,822 miliarde lei.

OMV Petrom a inregistrat un profit record in 2010: O jumatate de miliard de euro!