O delegatie irakiana formata din reprezentanti de rang inalt din mai multe ministere a semnat semnat marti memorandumul la Bagdad cu reprezentanti ai producatorului de vagoane Astra, a declarat Salam al-Quraishi, consilier economic al guvernului, citat de publicatia Al-Shorfa.

Compania mixta va fi specializata in constructia de trenuri pentru calatori si va avea sediul in al-Samawa, in sudul Irakului.

"Compania va reabilita sectorul infrastructurii feroviare din Irak, in coordonare cu Ministerul Transporturilor, intr-o prima etapa dupa infiintare. Dupa patru ani, va incepe constructia unei retele de cale ferata intre Basra si vestul Irakului, care urmeaza sa traverseze diferite provincii", a declarat el.

O echipa de lucru din Romania si Irak va fi formata pentru a incepe planificarea aspectelor tehnice, financiare si juridice ale companiei.

Ministerul Economiei a anuntat la inceputul lunii februarie, dupa o intalnire intre ministrul de resort, Varujan Vosganian, si proprietarul Astra Vagoane, Valer Blidar, ca societatea a transmis oferte pentru vagoane de calatori, garnituri de tramvai si automotoare pe piete precum Irak si Turkmenistan, oferta incluzand si servicii de modernizare si reparatii de material rulant.

Compania Astra Vagoane Calatori are ca obiect de activitate principal constructia si reparatia materialului rulant. Astra Vagoane este nucleul unui grup de firme din care fac parte si Astra Vest, Sirv Titu, Marmura Bucuresti, Tristar Bucuresti, Arcons Security si Trend-Invest Arad.