Acesta este un moment de referinţă care va permite companiei să extindă livrările de colete fără personal uman, transmite Reuters.

Aprobarea va conferi Amazon privilegii extinse ”pentru livrarea în siguranţă şi cu dficienţă a coletelor la clienţi”, a anunţat agenţia, scrie News.ro.

Certificarea va oferi Amazon dreptul de a folosi dronele mici ”dincolo de raza vizuală” a operatorului.

Amazon a anunţat că va folosi certificarea Administraţiei Federale pentru Aviaţie pentru a începe zboruri test la clienţi. Compania a efectuat activităţi de training riguroase şi a depus dovezi detaliate că livrarea cu drone a colectelor este sigură. Compania a oferit şi demonstraţii inspectorilor agenţiei.

Amazon a început testarea livrărilor cu drone a coletelor în 2013, cu obiectivul de a livra pachetele la locuinţele clienţilor în cel mult 30 de minute.

În august 2019, compania a depus o cerere la Administraţia Federală pentru Aviaţie pentru aprobarea planurilor sale.

Amazon nu este singura companie care vrea să extindă livrările cu drone comerciale. În aprilie, compania Wing, deţinută de grupul Alphabet, a devenit prin companie din SUA care a obţinut aprobarea Administraţia Federală pentru Aviaţie pentru livrările comerciale cu drone în SUA.

În octombrie anul trecut, UPS a obţinut acordul Administraţiei Federale pentru Aviaţie pentru operarea unri flote de drone, în calitate de companie aeriană.