Paravion a achizitionat recent operatorul online de turism Bavul.com de la compania Turkcell, liderul pietei telecom din Turcia de mai bine de zece ani, cu peste 35 de milioane de utilizatori.

Bavul.com a fost fondat de Turkcell in octombrie 2011 si are o baza de peste 300.000 de utilizatori turci. Paravion isi va derula activitatile din Turcia sub brandul Bavul.com.

"Paravion a inceput sa se extinda la nivel international de la inceputul lui 2013, cu o prezenta tot mai crescuta in Bulgaria si Cipru, insa Turcia este o tara foarte importanta pentru Paravion, avand in vedere marimea si potentialul urias al pietei de travel", se arata intr-un comunicat al Paravion.

In 2014, extinderea regionala a Paravion a generat o crestere a business-ului online de peste 60%. Dupa achizitia Bavul.com, Paravion vizeaza vanzari online de peste 40 de milioane de euro in acest an.

"In plus, brandul Bavul.com ne-ar putea ajuta sa intram foarte curand pe alte piete vecine cu Turcia, iar brandul Paravion va fi folosit in Europa Centrala, de Est si de Vest", a spus Juan Antonio Carrasco Ferrer, CEO Paravion.

Paravion este una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania si opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacante, inchirieri auto si hotel.

Paravion este detinut din 2010 de fondul privat de investitii GED, care detine in Romania grupul Happy Tour. Fondat in 1996, GED a strans fonduri in valoare totala de 500 milioane de euro, iar in prezent gestioneaza patru fonduri in Pensinsula Iberica si Europa de Sud-Est, cu un portofoliu de 23 de companii.