Compania va finaliza in perioada imediat urmatoare una dintre cele mai importante investitii din piata de logistica de la noi – un nou terminal cross-dock cu capacitate de 10.000 de metri patrati, care include o solutie tehnica inovativa pentru depozitele din Romania, a anuntat compania.

”In prima jumatate a anului, activitatea s-a desfasurat in parametri stabiliti impreuna cu board-ul si echipa operationala. Cifrele arata o crestere de 10%, semestru la semestru, ceea ce ne indreptateste sa spunem ca strategia de crestere pe 2014 va fi respectata. Estimarile noastre de crestere pentru 2014 se bazeaza pe extinderea portofoliului de clienti, a ponderii serviciilor cu valoare adaugata si, nu in ultimul rand, pe cresterea semnificativa a capacitatii de depozitare, odata cu punerea in functiune a terminalului de 10.000 mp din Bucuresti”, a declarat Dragos Geletu, managing director KLG Europe Logistics Romania SRL.

Constructia noului terminal, care va asigura cresterea cu 20% a capacitatii de depozitare, in hub-ul central – cel din Bucuresti, a inceput in luna aprilie si va fi finalizata in luna septembrie. ”La jumatatea anului, gradul de contractare a spatiului ce va fi dat in folosinta in luna septembrie, in urma unei investitii de 5,6 milioane de euro, era de 80%”, a explicat Dragos Geletu.

In prima jumatate a anului, luna cu cel mai mare trafic de marfuri a fost martie, iar cele mai active rute internationale au fost pe relatia cu Polonia, cu Franta si tarile de jos, a explicat managing directorul KLG Europe Logistics Romania SRL.

KLG Europe Logistics Romania SRL a estimat pentru 2014 o crestere cu 10% a business-ului, dupa ce in 2013 cifra de afaceri a ajuns la 21 de milioane de euro, de sapte ori mai mare decat in primul an de functionare in Romania.

Infiintat in 1918, grupul olandez KLG Europe opereaza la nivel international prin centrele sale din Olanda, Marea Britanie, China, Turcia si Romania. KLG Europe ofera servicii de logistica si depozitare, expeditii rutiere, interne si internationale, grupaje si transport cargo, transport maritim si transport aerian. La nivel international grupul a inregistrat afaceri de 105 milioane euro in 2012. In Romania KLG Europe este prezenta din 2006 si are clienti precum Domo Retail, LG, Panasonic, Adidas, Wrigley, Orange, Natuzzi sau Recas..