Prologis, dezvoltatorul de parcuri industriale si logistica, a intervievat utilizatori de spatii de depozitare din diferite sectoare de activitate, de la retail, industria auto la cea farmaceutica, pentru realizarea topului.

Acestora li s-a cerut sa realizeze un clasament al celor mai importante 100 de locatii in functie de 13 criterii, primele cele mai importante fiind accesul la rutele de transport, proximitatea fata de clienti, costurile din domeniul imobiliar, flexibilitatea si disponibilitatea fortei de munca. 

Bucurestiul si zona de Vest a Romaniei au fost plasate pe locul 8 in topul celor mai "dorite" destinatii pentru activitati de logistica in acest an si pe 5 in 2018, cele mai bune scoruri fiind obtinute la capitolul costuri din domeniul imobiliar si flexibilitatea si disponibilitatea fortei de munca. Asa cum era de asteptat, cel mai scazut scor a fost obtinut la capitolul infrastructura, dar si la terenurile si spatiile moderne de logistica disponibile. 

In top zece cele mai atractive destinatii pentru 2013 se mai gasesc, in ordine:

Venlo (Olanda),

Anvers (Bruxelles),

Rotterdam (Olanda),

Rhein-Ruhr (Germania),

Madrid,

Liege si zona centrala a Germaniei,

Ile de France

Dusseldorf. 

Pentru 2018, primul loc ramane Venlo (Olanda), acesta fiind urmat de Rotterdam, Anvers si Rhein-Ruhr. 

Romania a reusit sa surclaseze piete precum Frankfurt pe Main, Praga, Munchen, Hamburg, Barcelona sau vestul Angliei. 

Prologis este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri industriale si de logistica din lume, in Romania detinand un proiect situat in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti.