TNT a aratat ca board-ul executiv si consiliul de supraveghere sprijina in unanimitate oferta grupului american UPS, de 9,5 euro pe actiune, fata de 9 euro in Luna februarie. 

PostNL, cel mai mare actionar al TNT, cu 29,8% din titluri, a anuntat de asemenea ca va accepta oferta, informeaza Mediafax.

Pretul este cu 53,7% mai ridicat fata de cotatia bursiera a TNT din ultima zi inaintea aparitiei primului anunt oficial privind negocierile cu UPS. 

UPS, cea mai mare companie de curierat si expediere internationala, vrea sa preia TNT pentru a-si consolida extinderea in Europa, in special pe piete ca Marea Britanie, Franta, Germania si Olanda. 

TNT s-a desprins din compania olandeza de servicii postale PostNL si a fost listata anul trecut la Amsterdam.  Din cauza profiturilor in scadere si perspectivelor slabe pentru acest an, managementul TNT a fost supus unor presiuni dure din partea actionarilor, inclusiv fondurile Jana Partners si Alberta Investment Management Corp. 

Potrivit celor mai recente date disponibile, UPS Romania a avut in anul 2010 o cifra de afaceri neta de 77,7 milioane lei (18,4 milioane euro), in timp ce TNT Romania a inregistrat afaceri de 143,5 milioane lei (34 milioane euro).