Immofinanz iese de pe piata logistica din Polonia si Cehia. Se focuseaza pe Romania, Germania si Rusia
Immofinanz a vandut doua proiecte logistice din Polonia si Cehia, pentru 33,2 milioane de euro. Grupul austriac anunta ca se va focaliza pe dezvoltarea de astfel de proiecte in Germania, Romania si Rusia.
"Aceste doua tranzactii reflecta strategia noastra de iesire din sectorul logistic din Polonia si Cehia. Investitiile noastre din Cehia sunt acum concentrate pe proiecte de retail si de birouri. In Polonia mai detinem doua proprietati logistice, pe care insa vrem sa le vindem pe termen mediu. Focusul nostru este sa dezvoltam proiecte logistice in Rusia, Romania si Germania", a declarat Eduard Zehetner, director executiv Immofinanz Group.
Immofinanz detine trei proiecte logistice in Romania (Timisoara, Sibiu si Brasov), totalizand peste 52.000 metri patrati si care la finalul lunii ianuarie aveau un grad de ocupare este de 76,9%.
De asemenea, grupul, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari de pe piata locala, detine si alte terenuri pentru dezvoltare de astfel de proiecte, in orase precum Bucuresti sau Ploiesti.
Parcurile logistice sunt dezvoltate sub brandul Log Center si au adus din Romania investitorului austriac venituri de 2,8 milioane de euro in primele noua luni ale anului fiscal 2013/2014 (1 mai 2013- 31 ianuarie 2014).
Reteaua Log Center include 12 parcuri logistice de clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 700.000 de metri patrati, special construite pentru chiriasii din Polonia, Rusia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania.
Proiectele vandute de Immofinanz, Bokserska Distribution Park in Warsaw si Westpoint Distribution Park in Praga au fost tranzactionate sub valoarea de piata, potrivit unui comunicat al companiei, fiind cumparate de un grup de investitori din Marea Britanie, respectiv de Central Group, un investitor ceh.
Grupul austriac Immofinanz are in Romania un portofoliu de 89 de proprietati (17 proiecte finalizate, 11 proiecte in dezvoltare si 61 proiecte in stadiu de analiza), estimat la 991,1 milioane euro. De asemenea, investitorul detine in Romania, inclusiv prin intermediul Adama (dezvoltator rezidential), terenuri in suprafata totala de 300 hectare.