Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru ipad, cu functii limitate, dar acesta poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au spus sursele apropiate situatiei. 

Actiunile Microsoft au urcat cu pana la 5% in urma informatiilor, la 39,9 dolari pe unitate, adaugand 15 miliarde de dolari la capitalizarea de piata a grupului. 

De la numirea in functia de director general a lui Satya Nadella, pe 4 februarie, titlurile Microsoft au crescut cu circa 10%.

Ultima oara cand actiunile Microsoft au atins 40 de dolari pe unitate a fost in iulie 2000. 

Evenimentul din 27 martie va marca prima aparitie publica a lui Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa in functia de CEO, luna trecuta, in locul lui Steve Ballmer. Prezenta sa scoate in evidenta incercarea Microsoft de a se afirma pe piata soft-urilor destinate dispozitivelor mobile. 

Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone si a creat diverse aplicatii pentru iPad. Compania are insa probleme sa echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vanzarea de aplicatii pentru sisteme de operare concurente, care domina piata. 

In prima zi a mandatului sau de CEO, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, afirmand ca aceste prioritati vor sustine dezvoltarea companiei.