Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru ipad, cu functii limitate, care poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg si preluate de Mediafax.

Evenimentul va marca prima aparitie publica a lui Satya Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa in functia de CEO, luna trecuta, in locul lui Steve Ballmer. Prezenta sa scoate in evidenta incercarea Microsoft de a se afirma pe piata soft-urilor destinate dispozitivelor mobile.

Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone si a creat diverse aplicatii pentru iPad. Compania are insa probleme sa echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vanzarea de aplicatii pentru sisteme de operare concurente, care domina piata.

In prima zi a amendatului sau de CEO, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, afirmand ca aceste prioritati vor deveni progresul Microsoft.