Satya Nadella va fi al treilea director general din istoria companiei americane, dupa Bill Gates si Steve Ballmer, noteaza Financial Times

Gates, anterior presedinte al consiliului director, va ocupa un loc in board ca fondator al companiei si postul de consilier pe probleme de tehnologie, ajutandu-l pe Nadella sa stabilieasca directia in privinta dezvoltarii de noi produse, se arata intr-un comunicat al Microsoft. "In aceasta perioada de transformari, nu exista persoana mai potrivita sa conduca Microsoft decat Satya Nadella", a declarat Gates. 

Numirea lui Nadella pune capat unui proces de selectie inceput in august si care a implicat peste 100 de candidati. Anterior, Nadella a detinut postul de vicepresedinte executiv pentru divizia de servicii enterprise si cloud.

In aceste cinci luni s-a intensificat dezbaterea privind viitorul Microsoft. Dominatia companiei in IT a fost erodata in ultimul deceniu de aparitia de noi dispozitive si sisteme de operare, lansate de Apple si Google. 

Numirea lui Nadella ii va nemultumi insa pe cei care considerau ca plecarea lui Ballmer ofera o oportunitate pentru instalarea unei persoane din exterior la conducerea Microsoft, noteaza Financial Times. 

John Thompson, membru al board-ului Microsoft, il va inlocui pe Bill Gates in functia de presedinte, se arata in comunicat. 

Gates a abandonat cursurile Universitatii Harvard in 1975 pentru a infiinta, impreuna cu Paul Allen, Microsoft si a detinut timp de peste 30 de ani postul de presedinte. In 2000 a cedat functia de director general lui Ballmer. Din 2008, s-a implicat mai putin la Microsoft, in contextul timpului mai mare alocat activitatilor filantropice prin fundatia Bill & Melinda Gates.

Microsoft il va numi pe Satya Nadella CEO al companiei, iar Bill Gates ar putea fi inlaturat din functia de presedinte, scria Business Insider, care cita Bloomberg, saptamana trecuta.

Potrivit Bloomberg, in teorie, Nadella nu va dori ca doi dintre predecesorii sai, Gates si Steve Ballmer sa- i supravegeze munca din board. Asa ca este foarte probabil ca Bill Gates sa paraseasca functia de presedinte al Microsoft. Ceea ce s-a si intamplat.

Despre Nadella vocile din interiorul companiei par sa aiba un ton pozitiv, spunand ca este o persoana foarte puternica, ce se potriveste acestei functii.