La finalul sedintei de joi, capitalizarea de piata a Gabriel Resources este de 318,8 milioane dolari canadieni, transmite Mediafax.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, joi, ca, in cazul in care proiectul Rosia Montana nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretentii la despagubiri de 2 miliarde de dolari, care inseamna 550 milioane dolari cheltuieli pe investitii realizate si 1,5 miliarde profitul estimat. 

Volumul tranzactionat a fost in continuare peste medie, de 2 milioane de actiuni, insa mai redus fata de rulajele din primele trei sedinte ale saptamanii. 

Actiunile Gabriel Resources s-au prabusit luni cu 54%, la 68 centi, cea mai slaba inchidere din ultimii 14 ani, dupa ce premierul Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta in cele doua camere ale Parlamentului.  Declinul a continuat marti, insa titlurile au crescut puternic miercuri, cu 15%. Cel mai ridicat pret atins vreodata de actiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, inregistrat in decembrie 2010. 

Gabriel Resources detine aproximativ 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, compania care dezvolta controversatul proiect minier din Muntii Apuseni. Restul titlurilor sunt detinute de stat, prin Minvest Deva.