Directorul Oil Terminal, Liviu Wagner, a declarat ca se bucura ca are loc acest control pentru ca astfel societatea va scapa de acuzatiile de coruptie.

"In sfarsit a venit si la noi controlul, ca sa putem scapa de acuzatiile de asa-zisa frauda fiscala. Ne bucura ca avem ocazia sa demonstram ca nu suntem implicati in evaziune fiscala cu produse petroliere, asa cum s-a vehiculat in ultima perioada in mass-media, iar acest lucru se va dovedi in urma unui control facut de organele statului. Sunt convins ca acestea s-au autosesizat in urma acestor barfe din presa si bine au facut, pentru ca acum ne vom putea demonstra nevinovatia”, a precizat Liviu Wagner, citat de Mediafax.

El a precizat ca verificarile au inceput la ora 10.00, la cele doua depozite ale societatii si la sediul central, si vizeaza atat produsele finite si brute existente in depozite, cat si toate documentele contabile.

"Sper ca verificarile sa nu depaseasca 72 de ore pentru ca apoi ar putea aparea probleme in ceea ce priveste continuitatea activitatii nostre. De aceea le-am cerut tuturor angajatilor sa fie extrem de cooperanti cu organele de control si sa le dea tot ajutorul logistic astfel incat controlul sa fie cat mai rapid si cat mai exact”, a mai declarat Silviu Wagner.

Portul Constanta a fost verificat astazi de politisti si jandarmi, impreuna cu inspectori de la Garda Financiara si vamesi, fiind controlate documentele vamale, sistemele de depozitare, transfer si masurare, pentru depistarea celor care introduc si distribuie ilegal marfuri in zona portuara.

Controalele vizeaza infractiuni ce prejudiciaza bugetul de stat si submineaza economia nationala prin introducerea si distribuirea ilegala de marfuri in zona porturilor de la Marea Neagra.

Totodata, autoritatile urmaresc prevenirea si combaterea neachitarii taxelor si impozitelor aferente operatiunilor comerciale si destructurarea grupurilor infractionale specializate in infractiuni de crima organizata.

Presedintele Traian Basescu declara, la sfarsitul lunii februarie, ca nicio vama nu trebuie sa ramana necontrolata, vazand ce s-a intamplat pana acum, seful statului mentionand ca Portul Constanta trebuie sa fie si este o prioritate.