Potrivit lui Lincu, beneficiarul final, adica regina, conform schemei de sah privind coruptia din vami, este PDL, el mentionand ca este vorba de "mai multe persoane".

"Regina este beneficiarul final, adica mai multe persoane care au decis in fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide in fapt numirea unor sefi de vama. Cei care decid in fapt nu sunt aceiasi care decid si in drept", a spus Lincu, care a refuzat sa dea nume spunand ca nu poate face acest lucru in lipsa unor probe de genul unor inregistrari, potrivit Mediafax.

"Referitor la ce se intampla in vami, Vasile Blaga nu este strain de acest lucru. A intrat prin frauda in ANV si i-a girat pe Petrescu si pe Marginean", a declarat Lincu.

Lincu a facut referire la numirea lui Vasile Blaga la Directia Vamala Oradea, unde Radu Marginean a fost numit director adjunct.

In ceea ce-l priveste pe Eugeniu Petrescu, Lincu a spus ca acesta este interpusul si ca nu avea nicio calitate in vami, dar ca avea legatura directa cu Vasile Blaga. Fiica lui Petrescu a fost numita consilier la Radu Marginean, a spus Lincu.

Declaratiile liderului sindical vin in contextul in care, ieri, atat sediul sindicatului, cat si locuinta personala a lui Vasile Lincu au fost perchezitionate.

Blaga: Niciodata nu am fost si nu voi fi implicat in activitati ilegale

De cealalta parte, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat ca se poate uita in ochii fiecarui roman si poate spune ca niciodata nu a fost si nu va fi implicat in activitati ilegale, el sustinand si ca toate acuzatiile de asociere a partidului cu fapte de coruptie sunt "minciuni".

Blaga a precizat, intr-o declaratie sustinuta la sediul central al partidului, ca "PDL respinge cu tarie asocierea sa cu orice fapta de coruptie din vama sau din alta institutie".

"Ii facem mincinosi pe toti cei care afirma ca vreodata acest partid a fost finantat din surse ilegale", a adaugat secretarul general al PDL.

El a mai sustinut ca exista "o orchestrare" in jurul ideii ca PDL ar sprijini coruptia din anumite institutii ale statului. "Nimic mai fals", a spus Blaga.

Fostul ministru de Interne a mentionat ca miercuri au fost lansate anumite "banuieli" fata de activitatea sa. Vasile Blaga a adaugat ca se uita "in ochii fiecarui roman" si afirma ca niciodata nu a fost si nu va fi implicat in activitati ilegale, iar daca cineva are "o banuiala, un document", atunci sa se adreseze institutiilor statului.

Citeste si:

Seful Fiscului este verificat de Corpul de Control al premierului! Blejnar: "Nu ma gandesc sa ma retrag din functie!"
Liderul Sed Lex, acuzat ca lua mita de la vamesi! “Nu comentez acuzatia unui fost puscarias!”, a replicat Marica! VIDEO!
Boc: Blejnar va fi demis daca Parchetul incepe urmarirea penala