Economistii, insa, sustin la unison ca situatia este departe de a fi una roz, iar publicatiile cu renume au infatisat, in stilul propriu, "tragedia greaca".

Cele mai reusite caricaturi ale saptamanii, realizate de diverse ziare si reviste din lume (New York Times, Washington Post, The Economist etc.) au fost publicate de Business Insider.

Cele mai multe dintre ele ironizeaza situatia dificila in care se afla statul elen si tarile din zona euro. De pilda, intr-una dintre caricaturi este infatisata o Grecie incendiata, alaturi de textul sarcastic "Vesti bune pentru toata lumea! Am salvat Grecia de la distrugere".

Dupa ce elenii au fost avertizati de unul dintre comisarii europeni "sa nu mai caute tapi ispasitori pentru problemele lor si sa puna mana sa munceasca" pentru a iesi din recesiune, o alta caricatura dezvaluie modalitatea prin care grecii ar putea strange cureaua in continuare. Mai exact, locul de unde pot face economii.

Galeria de imitatii satirice, publicata de site-ul american Business Insider, contin, de asemenea, ironii la adresa candidatilor americani, situatiei din Irlanda, Israel sau Siria. Mai jos puteti vizualiza cateva dintre caricaturi.

Sursa foto: Business Insider