De asemenea, acesta a afirmat ca discuţiile dintre Guvern şi FMI nu vor conduce la masuri suplimentare pentru 2010 şi 2011, astfel ca nu se are in vedere o noua taiere de salarii, rezultatul fiind aplicarea celor existente pentru incadrarea in tintele de deficit bugetar.

"Discutiile care au avut loc intre autoritatile romane si reprezentantii FMI nu au condus la noi masuri care sa fie implementate in 2010 si 2011, astfel incat sa fie avute in vedere noi taieri de salarii, si asa mai departe", a spus Tanasescu.

Oficialul roman a aratat ca rezultatul discutiilor de pana acum cu reprezentantii FMI a fost consolidarea masurilor care au fost deja stabilite, astfel incat implementarea lor sa conduca la un deficit bugetar in limita de 6,8% din PIB pentru acest an si de 4,4% din PIB pentru anul viitor.

"In momentul de fata trebuie sa ne incadram intr-o limita de cheltuieli cu personalul, pe care am stabilit-o in acordul cu FMI. Este in principial ceea ce trebuie sa facem pentru consolidarea fiscala", a adaugat Tanasescu.

In plus, in opinia lui Tanasescu, nu vor fi probleme cu eliberarea urmatoarei transe de la FMI, de 900 de milioane de euro.

Acesta a tinut sa precizeze ca decizia privind eliberarea urmatoarei transe va fi luata de catre board-ul FMI, pe baza analizelor efectuate in timpul misiunii de evaluare.

"Implementarea masurilor arata determinare. Eu cred, din ce am discutat cu ei, ca vor pleca cu o impresie pozitiva, foarte buna", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI.

Tanasescu a mai precizat ca discutiile pentru un nou parteneriat cu FMI si Comisia Europeana ar putea incepe la umatoarea misiune de evaluare a acordului actual, in luna octombrie. Reprezentantul Romaniei la FMI considera ca nu va fi necesar si un nou imprumut.

La inceputul acestei saptamani, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca este mai optimist decat unii analisti in pivinta evolutiei economiei in 2011 si ca este posibila o revenire pe crestere a PIB.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.