Conservatorul Friedrich, unul dintre liderii partidului CSU, care formeaza coalitia de guvernare alaturi de formatiunea condusa de Angela Merkel, CSU, a declarat intr-un interviu pentru revista Der Spiegel ca Grecia are sanse mai mari sa-si revina din punct de vedere financiar in afara zonei euro.

Partidul CSU si presedintele formatiunii, premierul Bavariei, Horst Seehofer, au adoptat demult aceasta pozitie, insa Friedrich este primul ministru al Guvernului Merkel care vorbeste deschis despre plecarea Greciei din zona euro.
Merkel a aratat in mai multe randuri ca se opune acestei idei.

"Sansele Greciei de a se regenera si de a deveni mai competitiva sunt cu siguranta mai mari in afara uniunii monetare decat daca ramane in zona euro. Nu spun ca Grecia ar trebui exclusa, ci ca ar trebui create stimulente carora sa nu le poata spune «nu»", a aratat ministrul de interne.

Ministrii Finantelor din zona euro au aprobat marti cel de-al doilea acord de finantare externa a Greciei, de 130 miliarde euro.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat duminica ca se asteapta ca Bundestagul sa avizeze luni acordul.

Citeste si:

“Va multumim, prieteni. Acesta este ultimul bailout de care avem nevoie”. Cele mai reusite caricaturile despre situatia din zona euro FOTO