La sfarsitul saptamanii trecute, canadienii nu au fost de acord cu cererea autoritatilor romane de a depune intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, sa achite in maximum o Luna pretul pentru actiuni si sa accepte publicarea documentului de privatizare.

Acum, acestia si-au schimbat pozitia si au anuntat prin intermendiul unui comunicat de presa ca sunt gata sa accepte obligatii financiare suplimentare care nu au fost incluse in documentatia de licitatie castigata de ei.

Mari, prezenta in cladirea Guvernului, in acelasi timp la orele pranzului, a ambasadorului Canadei si a ministrului Economiei a alimentat supozitiile ca negocierile ar putea continua, lucru dezmintit de purtatorul de cuvant al Guvernului.

"N-a avut loc nicio intalnire intre premier si ambasadorul Canadei. Prezenta ambasadorului la Guvern este urmare a unei intalniri pe care a avut-o cu consilierul de stat Andreea Paul Vass, iar prezenta lui Bode se leaga de intalnirea cu sindicatele. Discutia pe Cupru Min e inchisa, speram sa punem capat acestui subiect", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Executivul a anuntat prin Ministerul Economiei ca negocierile cu firma canadiana s-au incheiat irevocabil fara sa se realizeze tranzactia de vanzare a pachetului de actiuni.

Ca urmare, autoritatile romane au declarat ca procesul de privatizare al companiei Cupru Min va fi reluat in perioada urmatoare.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei. Roman Copper este o firma care a fost infiintata special pentru preluarea Cupru Min de catre Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Bayfront Capital Partners este o companie canadiana cu activitati de investment banking, care ofera servicii de consultanta pentru finantare corporatista, restructurare financiara si in domeniul fuziunilor si achizitiilor.