Firma canadiana Roman Copper Corp. a castigat licitatia pentru preluarea Cupru Min Abrud la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

"Roman Copper Corp. urmeaza sa intreprinda formalitatile necesare in vederea definitivarii contractului si aspectelor legate de autorizatia de mediu" se arata intr-un comunicat, preluat de Mediafax, care mentioneaza ca Roman Copper nu are vreo legatura cu magnatul canadian Stephen Roman.

Bayfront Capital Partners este o companie canadiana cu activitati de investment banking, care ofera servicii de consultanta pentru finantare corporatista, restructurare financiara si in domeniul fuziunilor si achizitiilor, potrivit site-ului companiei.

Compania se concentreaza pe servicii de consultanta destinate companiilor private sau cu capitalizare mica, aflate in primele etape de dezvoltare, din sectoarele minier, energie, agricultura, tehnologie si biotehnologie.

In 2011, Bayfront s-a implicat in operatiuni financiare precum plasamente private si restructurari de datorii, pornind de la 650.000 de dolari si pana la 32 de milioane de dolari, potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Statul a incercat de mai multe ori sa vanda Cupru Min, prima oara in 2008. Anul trecut, Ministerul Economiei a scos din nou la licitatie compania, cu intentia de a vinde integral actiunile pe care le detine, dar a amanat procedura pentru 26 martie 2012.

Privatizarea Cupru Min a fost aprobata de Guvern inca din 2006 si a fost asumata de Executiv in scrisoarea de intentie aferenta aranjamentului de tip preventiv cu Fondul Monetar International (FMI).

La licitatia cu strigare pentru vanzarea pachetului integral de actiuni al Cupru Min s-au inscris alte trei companii, respectiv Oz Minerals (Australia), Dundee Holding BV (Olanda) si Ellatzite Med Ad din Bulgaria, ultima fiind insa descalificata.