"Pentru Grecia, problema a luat sfarsit. Nu vad alte cazuri similare in Europa. Nu cred ca exista vreun motiv sa credem ca eurosistemul se va prabusi sau va avea mult de suferit din cauza Greciei", a afirmat Romano Prodi intr-un interviu acordat Bloomberg la Shanghai, informeaza Mediafax.

Fostul inalt oficial european a mai afirmat ca autoritatile elene au facut eforturi pentru reducerea deficitului bugetar al Greciei, care a ajuns anul trecut la 12,7% din Produsul Intern Brut (PIB), cel mai ridicat din Uniunea Europeana.

Saptamana trecuta, guvernul de la Atena a adoptat noi masuri de echilibrare a bugetului, tintind noi reduceri ale cheltuielilor publice cu 4,8 miliarde de euro.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat la finele saptamanii trecute ca zona euro trebuie să sprijine Grecia, pentru a nu risca "distrugerea" euro, potrivit Bloomberg.

Euro s-a depreciat cu 6% in acest an fata de dolar, din cauza temerilor ca intrarea Greciei in incapacitate de plata ar destabiliza zona euro.

Prodi, acum in varsta de 70 de ani, a fost presedintele Comisiei Europene in perioada 1999-2004 si va preda la China Europe International Business School din Shanghai.