"Este necesara o solutie europeana, iar Comisia este pregatita. Cautam cele mai potrivite mecanisme. In plus, avem instrumentele necesare pentru fiecare scenariu Ne trebuie doar permisiunea statelor membre", a afirmat el.

Oficialul CE crede, totodata, ca actualele probleme ale autoritatilor de la Atena reprezinta o ocazie pentru a avansa in procesul de creare a unui guvern economic in zona euro si de imbunatatire a legislatiei financiare.

"De mai multa vreme CE are indoieli legate de corectitudinea datelor prezentate de Atena. In 2005, Comisia a lansat o procedura de sanctionare impotriva autoritatilor elene si a propus cresterea puterilor Eurostat, astfel incat institutia sa poata face anchete. La acea perioada, statele membre, printre care si Franta, au refuzat propunerea, avansand argumentele obisnuite legate de suveranitate. Vreau sa subliniez ca refuzul statelelor membre in privinta legislatiei financiare a fost frecvent pana acum. S-a manifestat, de exemplu, atunci cand Comisia a propus masuri pentru agentiile de evaluare financiara", a precizat Barroso.

Citeste mai mult AICI pe www.mediafax.ro!