Trimestru de trimestru, politicienii au spus ba ca de noi nu se poate atinge criza, ba ca iesirea din criza se apropie ori e chiar iminenta.

De curand, presedintele Basescu a dat asigurari din nou ca momentul de varf al crizei a fost depasit. Majoritatea managerilor, a bancherilor si a oamenilor de afaceri care au discutat cu Business Magazin imping insa momentul iesirii din recesiune spre a doua parte a anului viitor, fie ca estimare personala, fie pur si simplu ca speranta.

Daca unii considera ca prelungirea crizei tine de incompetenta autoritatilor, altii arata cu degetul spre banci, altii catre problemele mai vechi ale economiei, iar altii recunosc ca exporturile nu pot compensa cererea interna tot mai slaba.

"Consumatorul roman este sarac, consuma putin si atunci cand o face nu este patriot, consuma ceea ce nu este fabricat in Romania. Singura raza de speranta sunt exporturile, dar inca nesistematizate, oportuniste", afirma Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy.

Cititi mai multe despre sansele Romaniei de iesire din recesiune si despre cum va arata lumea dupa criza pe www.businessmagazin.ro