"Este evident ca nu vom putea conta pe investitii publice in perioada urmatoare, ca element de crestere economica si atunci propunem guvernului Boc sa isi asume reducerea cotei unice la 10%. Romania este o insula inconjurata de tari care demult aplica o cota redusa de impozitare", a declarat purtatorul de cuvant al ACPR, Dan Matei Agathon, citat de Mediafax.

El a aratat ca, prin reducerea taxelor, Romania ar reintra in atentia investitorilor romani si straini, acestia asteptand adoptarea unui sistem de impozitare si taxare stabil si predictibil.

Pentru a aduce mai multi bani la buget, Agathon a propus si impozitarea jocurilor de noroc online, in conditiile in care anual la acest tip de jocuri sunt rulate circa 500 de milioane de euro.

O alta sursa de bani la bugetul de stat este, in opinia lui Agathon, cele aproape 5.000 de spatii comerciale neprivatizate din Bucuresti de pe principalele bulevarde ale Capitalei.

Pe de alta parte, Agathon sustine ca in vederea cresterii veniturilor la buget trebuie crescut impozitul aplicat terenurilor pe care sunt construite proprietati de lux.

Toate propunerile vor fi inaintate Guvernului, caruia ACPR ii va propune o intalnire tripartita, la care sa participe si sindicatele.