Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a precizat ca Wesley Clark va avea statut de consilier onorific, nu va fi remunerat si nu va participa la sedintele de guvern.

Generalul american a declarat ulterior, la Antena 3, sosirea sa in Romania nu are legatura cu situatia politica.

"Romania este o tara foarte bogata, are un potential urias. Eu lucrez in afaceri astazi, m-am retras din armata acum 12 ani, lucrez in sectorul bancar, in sectorul energetic, in sectorul mineralelor si in sectorul combustibililor biologici. Acestea sunt domeniile care prezinta cel mai mare potential pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Cred ca pot sa vin cu o experienta importanta pentru aceste domenii, cred ca voi putea atrage investitori si voi stimula cresterea economiei Romaniei. Ar putea fi unul din cele mai bogate state din Europa, avand in vedere resursele naturale bogate si geografia Romaniei", a spus Clark.

Wesley Clark a fost comandant NATO si candidat la alegerile pentru Casa Alba, din 2004. Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sarbesti din Kosovo si a fost unul dintre primii critici ai razboiului SUA din Irak.