"Am iesit din sala, pentru ca am fost sunat si am aflat ca Traian Basescu tocmai ma lasa fara ministrul de externe", a spus Ponta. 

Ministrul Afacerilor Externe a fost anuntat de catre Administratia Prezidentiala ca va fi suspendat daca nu trimite toate documentele aferente numirii unor ambasadori, in special a celui propus pentru Roma, a declarat premierul Victor Ponta.

Comisiile pentru politica externa ale Parlamentului au respins, pe 26 iunie, propunerea MAE ca Dana Manuela Constantinescu sa fie numita ambasator al Romaniei in Italia, cu reprezentare si in Malta si San Marino.  In cadrul audierilor, ea nu a stiut sa spuna numele ministrilor italieni care detin portofoliile de Interne si Externe.

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, a declarat, pentru Mediafax, ca Presedintia "nu a facut niciun demers impotriva" ministrului afacerilor externe, Andrei Marga.

Intrebat daca a avut vreo discutie cu premierul sau cu presedintele Traian Basescu privind o eventuala suspendare a sa din functie, precum si despre reprosurile care i-ar fi aduse, Marga a spus ca nu si ca nici nu intelege despre ce ar fi vorba.

"Nu stiu, nici nu stiu la ce va referiti", a spus Marga.