Prezent la ceremonia de preluare de catre Ioan Rus si Victor Paul Dobre a mandatului de ministru al Internelor, respectiv de ministru delegat pentru Administratie, seful Guvernului a aratat ca structurile mafiote pot fi combatute inclusiv prin eliminarea din sistem a angajatilor "prea apropiati sau prea dependenti" de acestea.

El a transmis reprezentantilor MAI ca nu mai este "atat de tanar" pe cat pare si ca cei doi noi ministri, cu mare experienta in domeniu, au fost desemnati chiar de el si mai putin de partidele din care fac parte.

"Imi doresc un minister mult mai putin politizat decat a fost in perioada anterioara. Ministerul Administratiei si Internelor nu este un minister de partid si cer celor doi ministri sa va asigure ca numirile, promovarile, schimbarile in functie si deciziile importante nu se iau la sedii de partid. Sa va ganditi mai putin la liderii politici nationali sau locali si mai mult la ce aveti de facut in meserie", a spus Ponta reprezentantilor MAI, informeaza Mediafax.

Premierul a afirmat totodata ca doreste ca alegerile sa fie organizate in mod corect si ca nu va accepta situatii de genul celor care ar fi fost inregistrate in judetul Neamt, in care politistii pazesc autocare ale partidelor aflate in campanie electorala.
El a sustinut ca nu va accepta derogari de la aceste solicitari nici in favoarea partidelor aflate in prezent la guvernare.

"La televiziuni intotodeauna sunt interesante cazurile spectaculoase de coruptie. Eu, ca fost procuror de teren, stiu foarte clar ca ceea ce influenteaza viata fiecarui roman este siguranta lui personala. Stiu foarte bine, din experienta si din informatiile pe care le am inclusiv de la dumneavoastra, ca in Romania exista un pericol real ca diverse structuri de crima organizata, clanuri mafiote, sa stapaneasca zone din orase, din judete sau de oriunde alta parte din aceasta tara. Prioritatea zero este combaterea oricarui tip de crima organizata, cu structurile de informatii si operative pe care le aveti si mai ales indepartandu-i pe acei colegi ai dumneavoastra care sunt prea apropiati sau prea dependenti de aceste structuri mafiote. Vreau sa traiesc intr-o tara in care copiii mei nu se tem sa iasa pe strada, in care nu se dau din masina jos tot felul de indivizi si ne iau la bataie pentru ca am indraznit sa claxonam", a mai spus Ponta angajatilor ministerului.

Seful Guvernului a asigurat totodata ca, impreuna cu Ministerul Finantelor, va cauta solutii de rezolvare in acest an a problemelor financiare din sistem.