"Vreau sa va asigur ca vom trece si prin zid pentru adoptarea acestei taxe", a precizat Oprea, adaugand ca acesta este proiectul de start al UNPR si ca "este crestineste ca, in momente grele, sa fim solidari cu cei care au mai putin", relateaza Mediafax.

"Sunt mandru de dumneavoastra, sunt mandru de fiecare coleg, sunt mandru ca toti suntem o forta politica care vorbeste bine despre Romania si despre romani. Suntem multi, suntem puternici si vom castiga toate competitiile, pentru ca suntem cei mai buni si vom face acest lucru pentru progresul Romaniei", a declarat presedintele UNPR.

Gabriel Oprea a mai spus ca romanii au incredere "in doua institutii fundamentale: in Biserica, fiindca romanii cred in Dumnezeu, mai ales la greu, si in Armata, pentru ca militarii romani depun un juramant: «Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii», si, atunci cand bunul Dumnezeu hotaraste, o fac".

La randul sau, Marian Sarbu a precizat ca taxa pe averile foarte mari reprezinta "o obligatie morala si legala pentru a asigura venitul minim pentru cei care nu au". Liderul UNPR a mai aratat ca aceasta masura vine intr-un context mai larg, in care "Europa se intoarce spre stanga".

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si-a lansat, sambata, la Palatul Parlamentului, candidatii la alegerile locale din 10 iunie.

La eveniment au participat presedintii Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, secretarul general Neculai Ontanu, membri ai conducerii partidului, parlamentari ai partidului, candidati din intreaga tara si aproximativ o mie de membri si sustinatori ai UNPR.