Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost reconfirmat la nivelul "F3", iar plafonul de tara la "BBB+", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Reconfirmarea ratingurilor suverane ale Romaniei reflecta implementarea unor masuri substantiale de consolidare fiscala, in pofida inrautatirii activitatilor economie atat pe plan intern, cat si al principalilor parteneri comerciali. Cu toate acestea, ratingul este constrans de turbulentele din Grecia si de slabiciunile structurale", potrivit Fitch.

Agentia anticipeaza ca PIB-ul Romaniei va inregistra in acest an o crestere de 1,3%, sustinuta de cererea interna. In mod particular, absorbtia fondurilor europene va stimula investitiile publice in infrastructura.

Riscurile pe termen scurt sunt de scadere. Pentru anul viitor, Fitch prognozeaza o crestere economica de 2,5%, urmata de un avans de 3% in 2014, estimari bazate pe anticiparea unei reveniri a zonei euro si a unei imbunatatiri in continuare a absorbtiei de fonduri UE.