"Sustinem intentia de a formula masuri concrete in vederea unei arhitecturi financiare mai bine integrata care sa inglobeze supervizarea, rezolutia falimentelor bancare si recapitalizarea bacilor, precum si garantarea depozitelor", a declarat Calderon citind comunicatul final al summitului, scrie AFP, preluata de Mediafax.

Europenii considera aceasta ca fiind un pas concret inainte, in momentul in care sanatatea bancilor europene ingrijoreaza restul lumii la fel de mult ca si starea finantelor publice.

Mai multi lideri ai G20 au declarat deja ca principiul unei uniuni bancare europene a fost abordat in discutiile celui de-al saptelea summit G20.

"Am discutat de asemenea coordonatele pentru a avea aceleasi norme pentru asigurarea depozitelor si restructurarea bancilor", a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Berlinul era mai degraba sceptic atunci cand a aparut acest concept.

"Declaratia finala mentioneaza eforturile care sunt intreprinse pentru uniunea bancara si pentru o mai mare stabilitate financiara", a indicat pentru presa un responsabil al delegatiei franceze luni. Insa "G20 nu este locul unde sa ajungem la un acord cu privire la modalitatile tehnice", a adaugat acesta.

Conform presedintelui Uniunii Europene Herman Van Rompuy, europenii vor discuta la Consiliul European de la 28 si 29 iunie la Bruxelles. Statele Unite apreciaza proiectul, care este conform acestora "un complement necesar pentru uniunea monetara".