Pe strazile orasului inca se vad "urmele" investitiei derulate de Daewoo in anii '90 la Craiova, astfel ca la semafoarele din oras asteapta printre Dacii si masini de zeci de mii de euro mai multe modele Cielo si Matiz decat in alte orase din tara.

Gigantul american Ford nu si-a lasat inca amprenta asupra orasului, dar prin lansarea monovolumului B-Max, circa 20.000-30.000 de masini ar putea fi vandute anual doar in Romania. Lansarea este asteptata pentru la toamna, in aceeasi perioada in care doi oameni de afaceri belgieni sunt siguri ca vor deschide primul mall din oras.

Vezi AICI cum arata modelul pe care Ford il va produce la Craiova!

La una dintre cele mai importante intersectii din Craiova, dintre Calea Bucuresti (principala ruta de intrare in oras) si strada Decebal, pe un imobil prafuit de aproape 10 etaje inca mai sta o sigla veche cu inscriptia Electroputere.

Langa acest bloc, intr-o veche hala industriala, cu stalpi de beton si pereti de caramida rosie, printre geamurile sparte pot fi observati cativa muncitori care isi aduc deja din utilajele necesare renovarii structurii care urmeaza a fi convertita intr-un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 55.000 mp.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar!