B-MAX va fi construit pe aceeasi platforma cu a modelului Fiesta, insa aspectul vehicului este asemanator cu C-Max.
Noul model va fi cu aproximativ 10 centimetri mai lung si mai inalt fata de Fiesta in cinci usi.

B-MAX nu va avea in echiparea caroseriei barele centrale care despart portierele la vehiculele obisnuite, iar usile din spate se vor deschide prin rabatare spre protbagajul masinii.

Prezent la Geneva la evenimentul de lansare a noului model fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu, apropiat al oficialilor Ford, a declarat pentru Mediafax ca B-Max va fi echipat cu variante de motorizare de un litru, propulsoare care vor fi fabricate tot in Romania.

Reprezentantii Ford au mentionat ca primele modele de test vor putea fi vazute pe sosele incepand din vara acestui an, urmand ca productia de serie sa aiba loc la inceputul anului viitor.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu, prezent si el la eveniment, a spus ca stia de mult timp cum va arata modelul B-Max si ca este sigur ca masina va reprezenta un varf de gama a marcii Ford.

B-Max, monovolumul de clasa mica a companiei Ford a trezit interes mare in randul celor care au venit la deschiderea salonului auto de la Geneva. Si asta pentru ca, potrivit specialistilor, deocamdata este una dintre cele mai importante masini in clasa ei.

Prezentarea de astazi a fost asteptata si pentru ca modelul oltenesc al gigantului producator de masini vine cu o serie de noutati.

B-Max ar putea costa 12 mii de euro, potrivit presei de specialitate, insa un pret final este deocamdata tinut secret de producatori.

" Va fi un pret competitiv pentru ca este o piata foarte competitiva. suntem siguri, sistemul de usi glisante, pe care l-am inclus, va plasa modelul foarte bine pe piata.", a spus Stephen Odell, CEO Ford Europa.

Cert este ca masina prezentata astazi la salon nu este un prototip, ci in proportie de 90 la suta ca automobilul care va iesi pe portile fabricii de la Craiova la inceputul anului viitor.

Desi nu a prezentat un nou concept la Geneva si Dacia a anuntat ca pregateste un model nou care ar putea sa coste intre 10 si 20 de mii de euro.

Se vehicula ca Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui monovolum care ar trebui sa fie concurentul lui B-Max, Dacia se lasa insa asteptata. Dar noi asteptam sa vedem modelul la salonul de la Frankfurt, din aceasta toamna."

Asadar, competitia in randul monovolumelor se anunta dura. Atat modelul Dacia, cat si cel Ford, vor trebuie sa concureze cu deja consacratele Opel Meriva, Renault Modus sau C3 Picasso.